Chambave Moscato Passito
Prieuré
In 1494, Georges de Challant offered Charles VIII, King of France, the Moscato Passito of Chambave. As witnessed by many documents, this “nectar” has been produced since ancient times.
The best Moscato Bianco grapes are harvested and allowed to dry in special airy rooms. At the end of the drying, the raisins are fermented in the traditional way: the resulting wine is left to rest for at least 12 months.
Acknowledgements
vintage 2018 - Due bicchieri - finalista Tre bicchieri -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2021
vintage 2018 - Quattro viti -
Guida Vitae Associazione Italiana Sommelier 2021
vintage 2018 - Menzione -
Slow Wine 2021
vintage 2018 - Quattro stelle -
Vini Buoni d'Italia Touring Club Italiano 2021
vintage 2018 - 94 punti -
Doctor Wine 2021
vintage 2017 - Quattro viti -
Guida Vitae Associazione Italiana Sommelier 2020
vintage 2017 - Corona -
Vini Buoni d'Italia Touring Club Italiano 2020
vintage 2017 - Gran Medaglia d'Oro -
Concorso Enologico Internazionale Città del Vino 2019
vintage 2017 - Médaille d'Argent -
Mondial des Vins Extrêmes 2019
vintage 2016 - Quattro viti -
Guida Vitae Associazione Italiana Sommelier 2019
vintage 2016 - Due bicchieri -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2019
vintage 2016 - Menzione -
Slow Wine 2019
vintage 2016 - Médaille d'Or -
Mondial des Vins Extrêmes 2018
vintage 2016 - Gran Medaglia d'Oro -
Concorso Enologico Internazionale Selezione del Sindaco 2018
vintage 2015 - Tre bicchieri -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2018
vintage 2015 - Menzione -
Slow Wine 2018
vintage 2017 - Menzione -
Il Grande Libro dei Vini dolci d'Italia - Massimo Zanichelli 2018
vintage 2015 - Medaglia d'Oro -
Concorso Enologico Internazionale Selezione del Sindaco 2017
vintage 2014 - Due bicchieri -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2017
vintage 2014 - Quattro viti -
Guida Vitae Associazione Italiana Sommelier 2017
vintage 2013 - Vino dolce dell'anno -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2016
vintage 2013 - Tre bicchieri -
Gambero Rosso Vini d'Italia 2016